Rob Thielen is voorzitter van Waterland, welke hij heeft opgericht in 1999.

Hij ontwikkelde Waterland tot een van de best presterende private equity-groepen ter wereld, actief in 8 kernlanden, met overnames in meer dan 20 landen verspreid over 4 continenten. Het hoofdkantoor van Waterland bevindt zich in Bussum, Nederland, met bijkomende kantoren in België (Antwerpen), het VK (Manchester), Duitsland (München en Hamburg), Denemarken (Kopenhagen) en Polen (Warschau). De Groep heeft meer dan EUR 15 miljard geïnvesteerd in meer dan 400 bedrijven in de vier investeringssectoren van Waterland.

Voordat hij Waterland begon, heeft Rob uitgebreide ervaring opgedaan in talrijke (grensoverschrijdende) fusies en overnames als manager/aandeelhouder van RWP, later overgenomen door de Investec-groep. Hij was ook algemeen directeur van de modewinkelgroep van zijn familie. Eerder werkte hij als turn-around consultant bij IMCG en als accountmanager bij de Corporate Finance Group van ABN AMRO Bank.

Rob was een niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van RPS plc, een beursgenoteerd bedrijf uit de London Stock Exchange dat actief is in milieuadvies en van arxes NCC AG, een IT-dienstverlener die genoteerd is aan de effectenbeurs van Frankfurt. Hij was lid van de bezoekende faculteit van de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit). Rob studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van San Diego in Californië, VS, en behaalde een diploma fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.