Elbrus Capital investering in CIAN GROUP

15 januari 2015 – Het private equity-fonds, geadviseerd door Elbrus Capital, werd een van de aandeelhouders in CIAN GROUP, de leider onder Russische vastgoedwebsites. De dealstructuur omvatte zowel de verkoop van bestaande aandelen als de inschrijving op nieuwe aandelen. Omvang van de verworven investering en deelneming is niet bekendgemaakt.
CIAN GROUP zal investeringsopbrengsten gebruiken om regionale uitbreiding en verdere productontwikkeling te financieren, en om haar naamsbekendheid te vergroten.

“De deal met Elbrus Capital is belangrijk voor ons vanuit vele perspectieven, waaronder de transactie die ons helpt de aandeelhoudersstructuur te diversifiĆ«ren. We verwelkomen een nieuwe professionele financiĆ«le investeerder met gevestigde staat van dienst op het gebied van investeren in grote internet- en mediabedrijven en hen te ondersteunen bij hun verdere regionale ontwikkeling en expansie “, aldus Maxim Melnikov, CEO van CIAN GROUP.

“Het is niet de eerste keer dat we investeren in internet en online advertentiesectoren voor Elbrus Capital. Onlangs werd bekendgemaakt dat het fonds aandeelhouder werd van HH.ru, het toonaangevende online recruitment portaal. Wij zijn van mening dat de middelen en ervaring van Elbrus Capital de succesvolle implementatie van de strategie van CIAN GROUP zullen vergemakkelijken “- zei Mikhail Lukianov, Directeur Strategie en Investering bij CIAN GROUP.

“CIAN GROUP is een voorbeeld van een succesvol en veelbelovend internetbedrijf, waarvan de middelen een van de meest gezochte en populaire zijn in Runet. We zijn ervan overtuigd dat de online sector voor advertenties blijft groeien, zelfs in turbulente economische tijden in het land, en CIAN, met zijn sterke managementteam, gesteund door de oprichters en de aandeelhouders, zal nog betere resultaten behalen “- aldus Dmitri Krukov, Managing Partner bij Elbrus Capital.