Waterland voegt MEDIAN en RHM samen

Düsseldorf / Berlijn / Deidesheim, 18 december 2014

MEDIAN Kliniken en RHM Group worden één bedrijf. Vandaag heeft de meerderheidsaandeelhouder van beide bedrijven, de private equity investeerder Waterland, deze stap aangekondigd. Dit werd mogelijk gemaakt nadat de acquisitie van MEDIAN Kliniken door Waterland Private Equity Fund V voltooid was op 15 december. Het resultaat is een ziekenhuisgroep met 72 klinieken, ongeveer 12.000 bedden en ongeveer 9.500 werknemers.

Carsten Rahlfs, directeur van Waterland en hoofd van het kantoor in Düsseldorf, licht de fusie toe: “De gezondheidszorgsector is onderhevig aan een belangrijke transformatie, vooral in het licht van de demografische verschuiving in Duitsland. Om deel te nemen aan deze ontwikkeling is een zeer interessante zakelijke uitdaging en kans Na de overname van MEDIAN Kliniken, de tweede ziekenhuisoperator in Duitsland, is de fusie van onze twee investeringen de volgende logische stap: beide groepen vullen elkaar heel goed regionaal aan en door gerichte investeringen zullen we het rehabilitatiesegment uitbreiden in de buurt van acute zorg in het bijzonder, maar bieden ook concepten om werknemers in het beroepsleven in gezonde omstandigheden te behouden.We zien ook extra kansen voor organische groei en acquisities.”

Fusie in twee stappen

Als een eerste stap is een gemeenschappelijk management van beide bedrijven gevormd. Het MEDIAN-bestuur zal worden aangevuld door CEO André M. Schmidt en Roland Seebauer als CFO. Philipp Cremer blijft de baas als COO voor MEDIAN. Om een ​​goede overgang te verzekeren, blijft Daniel Koch gedurende een overgangsperiode CFO. Klaus-Dieter Stocker blijft directeur van RHM Kliniken. Na zijn eigen wens zal Hartmut Hain, CEO van MEDIAN, het bedrijf verlaten aan het einde van het jaar en met een goede overeenkomst. De heer Rahlfs bedankt de heer Hain evenals de heer Koch voor hun persoonlijke inzet en bijdrage aan de succesvolle ontwikkeling van MEDIAN Kliniken.

In de tweede stap zal in de loop van 2015 de combinatie van de twee bedrijven worden voltooid als juridische fusie. Het hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf zal in Berlijn zijn, Deidesheim wordt onderhouden als een andere locatie. Vanaf de datum van de juridische fusie zal de groep onder een nieuwe naam opereren.

Sterke aanbieder van revalidatie en hooggespecialiseerde acute zorg

Door de fusie ontstaat een nieuwe, nog krachtiger zorgaanbieder met 72 revalidatievoorzieningen, ziekenhuizen voor acute zorg en verpleeghuizen. “We kijken er naar uit om samen een succesvolle ziekenhuisoperator te zien groeien naar een gemeenschappelijke onderneming,” zei Jörg Dreisow, Managing Principal of Waterland.

Voor de werknemers verandert er niets

Voor werknemers die vooraf in een brief van het management zijn geïnformeerd, zal er niets veranderen. “We zijn een betrouwbare werkgever en willen alle werknemers motiveren om actief deel te nemen aan de verandering”, zei de nieuwe CEO André M. Schmidt: “Daartoe zullen wij als het nieuwe management in de komende weken alle locaties persoonlijk bezoeken, op zoek voor een dialoog op locatie.We zullen de beste knowhow van deze twee uitstekende en gevestigde kliniekgroepen verenigen in de komende maanden – in het belang van onze patiënten en medewerkers. “Voor de patiënten verandert er ook niets met betrekking tot de gebruikelijke hoge standaard van zorg.