Mail.Ru Group verkoop van Headhunter-bedrijf aan investeerdersconsortium geleid door Elbrus Capital

Mail.Ru Group Limited (LSE: MAIL, hierna “de Vennootschap” of “de Groep” genoemd), kondigt vandaag de verkoop aan van 100% van HeadHunter-aandelen aan een investeerdersconsortium onder leiding van Elbrus Capital voor RUR 9,85 miljard. De deal zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 worden afgerond en is onderworpen aan goedkeuring door derden.

Mail.Ru Group is de eigenaar van HeadHunter, de leider in het online wervingsegment in Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Wit-Rusland en Azerbeidzjan, sinds 6 jaar. Gedurende die tijd heeft HeadHunter zijn leidende positie in de Russische markt gevestigd, aangezien het maandelijkse publiek is gegroeid van 4 tot 14 miljoen unieke gebruikers, de cv-database is toegenomen van 3 tot 14,5 miljoen en de vacaturedatabase is gegroeid van 70 tot 360 duizend . In die periode ging HeadHunter ook naar de markten Belarus (2010) en Azerbeidzjan (2012) en lanceerde een Russische werkgeversbeoordeling, loondatabase, Clickme-advertentieservice en online vacaturebeurs.

In 2013 bedroegen de inkomsten en EBITDA van HeadHunter respectievelijk R 2.756 miljoen en RUR 1.357 miljoen. Tijdens de eerste 9 maanden van 2014 bedroegen de inkomsten en EBITDA van de onderneming respectievelijk RUR 2.325 en 1.183 miljoen. Dmitry Grishin, mede-oprichter en CEO van Mail.Ru Group: “We zijn het HeadHunter-team dankbaar voor het geweldige werk dat ze deze 6 jaar hebben gedaan. Dankzij hun inspanningen in die tijd heeft het product een serieuze sprong in kwaliteit gemaakt, de populariteit ervan is enorm toegenomen. We wensen het team veel succes.”

Dmitri Krukov, Managing Partner bij Elbrus Capital: “HeadHunter is de absolute leider in de online rekruteringsmarkt, het bedrijf beschikt over een geweldig managementteam dat een indrukwekkende staat van dienst heeft van groei en succes. Wij geloven dat de online markt voor HR-oplossingen in Rusland en andere landen grote kansen biedt. Onze ervaring en het kapitaal van onze investeerders zullen HeadHunter nieuwe mogelijkheden bieden om haar strategie van verdere technologische ontwikkeling (inclusief mobiele technologieën) te implementeren, nieuwe producten en diensten te lanceren en nieuwe markten te betreden.”

Mikhail Zhukov, Managing Director bij HeadHunter: “We zijn het managementteam van Mail.Ru Group dankbaar voor de ondersteuning van onze ontwikkeling en onze samenwerking gedurende al die jaren. Met onze nieuwe aandeelhouders staat HeadHunter klaar voor de nieuwe fase van ontwikkeling. Ik ben er zeker van dat deze stap zeer positief zal zijn voor onze klanten die hun bedrijf ontwikkelen en voor onze gebruikers die hun carrière opbouwen met de hulp van HeadHunter.”